top of page

När man tar bort hår med laser använder man en laserapparat, för att rikta in en ljusstråle på hårsäckarna.

Laserljuset absorberas av pigmentet (melaninet) i håret och omvandlas till värmeenergi.

Den genererade värmen som skadar och förstör hårsäckarna, vilket gör när hårsäcken dött och förhindrar den permanent att hårtillväxten slutar helt att växa.
 

För att uppnå bästa effekt vid laserhårborttagning finns det några faktorer att beakta:
 

1. Hårfärg och hudtyp: 

Laserhårborttagning fungerar bäst för personer med mörkt hår och ljus till medium hudton. Detta beror på att laserljuset måste kunna absorberas av pigmentet i håret, vilket gör att ljusare hår eller hår utan tillräckligt pigment kan vara svårare att behandla.
Men så länge det finns pigment i håret, då går det alltid att leda ner lasern ner i hårsäcken.

2. Professionell konsultation: 
En viktig första steg är att genomgå en professionell konsultation hos en auktoriserad klinik eller medicinsk specialist. De kommer att bedöma dina individuella förutsättningar och ge dig rekommendationer baserat på din hårfärg, hudtyp och andra faktorer.

 

3. Serie av behandlingar: 

Laserhårborttagning kräver vanligtvis flera behandlingar för att uppnå bästa resultat. Det beror på att håren växer i olika faser och behandlingar behöver rikta sig mot hårsäckarna i den aktiva tillväxtfasen.

Det rekommenderas oftast att genomgå en serie av 6-8 behandlingar med ungefär 4-8 veckors mellanrum.

4. Eftervård och uppföljning:

Efter behandlingarna kan det finnas viss rodnad, svullnad eller tillfällig hårväxtstopp. Det är viktigt att följa de eftervårdsinstruktioner som ges av din behandlande specialist. Eventuella uppföljningsbesök eller ytterligare behandlingar kan behövas för att säkerställa bästa möjliga resultat​

Hur går hårborttagning egentligen till?

Det är viktigt att notera att alla hårsäckar på kroppen inte befinner sig i samma fas samtidigt.

Det är därför vi kan ha hår i olika längder på håret på de olika delarna av kroppen.

Laserhårborttagning är mest effektiv under anagenfasen när håret är aktivt och förankrat i hårsäcken.​

Genom att rikta laserljuset mot hårsäckarna under anagenfasen kan man förstöra dem och förhindra eller minska den framtida hårtillväxten. Eftersom alla hårsäckar inte är i samma fas samtidigt krävs flera behandlingar över tid för att fånga upp så många hårsäckar som möjligt i anagenfasen.

 

Början av anagenfasen: Detta är det mest optimala tillfället för hårborttagning med laser. Laserbehandlingar kan ge bästa resultat eftersom håret är aktivt och förankrat i hårsäcken.

Mitten av anagenfasen: Även under denna period kan laserbehandlingar vara effektiva. Håret är fortfarande i aktiv tillväxt och kan svara väl på behandling.

Senare delen av anagenfasen: Mot slutet av anagenfasen bör man vara försiktig med behandlingar eftersom håret snart kommer att gå in i övergångs- och vilofasen.


 

Övergångsfas och vilofas: Under dessa faser är håret mindre mottagligt för laserbehandlingar, eftersom hårsäckarna drar sig tillbaka och håret är inaktivt.

Hårfall: Håret faller naturligt ut för att ge plats åt ny hårväxt. Detta är inte en optimal tidpunkt för hårborttagning, eftersom det inte finns något hår att behandla.

Inte optimala faser

Håret genomgår olika faser under sin naturliga tillväxtcykel. Det är viktigt att förstå dessa faser för att kunna planera laserhårborttagning på rätt sätt:

1. Anagenfasen (tillväxtfasen): Detta är den aktiva fasen när håret växer aktivt. Under anagenfasen är hårsäcken aktiv och håret är förankrat i hårsäcken. Det är denna fasen man skall rikta in sig på för laserhårborttagning, eftersom laserljuset kan absorberas av hårets pigment och omvandlas till värmeenergi för att ledans ner till roten och förstöra hårsäcken. I genomsnitt varar anagenfasen i några veckor till några månader. Det varierar beroende på vilken del av kroppen håret växer på. Därför är det viktigt att ha en konsultation innan påbörjad behandling
 

2. Katagenfasen (övergångsfasen): Under denna fas slutar håret att växa och hårsäcken förbereder sig för vila. Katagenfasen varar vanligtvis i några veckor och utgör bara en liten del av hårcykeln.
 

3. Telogenfasen (vilofasen): Detta är vilofasen då håret inte växer och är inte längre förankrat i hårsäcken. Håret är redo att falla ut och ge plats åt ny hårtillväxt. Telogenfasen varar i cirka 2 till 3 månader innan en ny anagenfas börjar och nytt hår börjar växa.
 

För att uppnå bästa effekt vid laserhårborttagning är det mest gynnsamt att behandla håret under anagenfasen, när hårsäcken är aktiv och håret är förankrat i hårsäcken. Eftersom alla hårsäckar inte befinner sig i samma fas samtidigt, krävs flera behandlingar över tid för att fånga in så många hårsäckar i anagenfasen som möjligt.

Det är viktigt att notera att hårets tillväxtcykel kan variera beroende på individuella faktorer, hormoner och behandlade områden. Det är därför vi inom laserhårborttagning rekommenderar en serie av behandlingar med ett visst tidsintervall mellan varje session för att täcka olika faser av hårväxtcykeln och maximera resultatet.


 

När det gäller att använda hårlaser bör du undvika behandling om du har:

  • Infektioner, sår eller utslag i det område som ska behandlas.

  • Aktiva solbränna eller intensiv solning på det område som ska behandlas.

  • Tidigare har haft negativa reaktioner på hårlaserbehandlingar.

  • Hår som är för ljus eller grått, eftersom det kan vara svårare att absorbera laserljuset effektivt.
     

-


Det är alltid bäst att konsultera hos oss för att få en personlig bedömning och råd om bästa tidpunkten för laserhårborttagning baserat på din specifika hårväxt och hudtyp.

Vi kommer att kunna ge dig mer detaljerad information om de optimala behandlingstiderna och om det finns några kontraindikationer eller specifika rekommendationer för ditt individuella fall.

Vidare är det viktigt att följa de riktlinjer och instruktioner som ges av din behandlande specialist före och efter laserbehandling.

Till exempel kan det vara nödvändigt att undvika solbränna och använda solskydd på behandlade områden, undvika vaxning eller plockning av håret innan behandling och undvika användning av vissa hudvårdsprodukter.

Sammanfatting för optimerat reslutat

För att uppnå optimalt resultat

Inte optimala faser
 

 

Katagenfasen

(övergångsfasen)

Telogenfasen (vilofasen)

Optimala fasen för önskat reslutat

Anagenfasen (tillväxtfasen)

Denna toppmoderna maskin är en revolution inom hårborttagning, som kombinerar kraften hos tre olika lasertyper:

Alexandritlaser, Diodlaser och YAG-laser.

 

Med Diodlaser 3 I 1 erbjuder vi en skräddarsydd, effektiv och säker lösning för permanent hårborttagning,

oavsett din hudtyp eller hårfärg.

Alexandritlaser: Denna laser är idealisk för de med ljus till olivfärgad hud och mörkare hårtyper. Den erbjuder snabba och effektiva resultat genom att selektivt rikta in sig på pigmentet i hårstråna.

Diodlaser: Denna laser är känd för sin förmåga att effektivt behandla ett brett spektrum av hudtyper, inklusive mörkare hudtoner. Dess djupa penetration säkerställer en noggrann deaktivering av hårsäckarna.

YAG-laser: Denna laser är speciellt anpassad för att behandla de mörkaste hudtonerna. Dess unika våglängd penetrerar djupt utan att skada den omgivande huden, vilket gör den till ett säkert val för effektiv hårborttagning.

Varje lasersystem i Diodlaser 3 I 1 är noggrant utformat för att erbjuda optimal komfort och effektivitet.

'Maskinen är utrustad med snabba pulser och en större behandlingsytarea för snabbare behandlingstider, vilket gör varje session bekväm och tidseffektiv.

Dess inbyggda kylsystem och justerbara parametrar säkerställer en säker och anpassad behandling för varje patient.

Som en auktoriserad klinik är vi på Salong Eriksberg stolta över att använda Diodlaser 3 I 1.

 

Våra utbildade och erfarna vårdprofessionella är dedikerade till att erbjuda en skräddarsydd behandling som uppfyller dina unika behov och förväntningar.

 

Vi ser fram emot att välkomna dig och hjälpa dig uppnå den släta, hårfria hud du önskar!

Välkommen till en värld av avancerad hårvårdsteknologi

med vår Diodlaser 3 I 1.

IMG_5592_edited.jpg

Permanent hårborttagning

På denna sida berättar vi allt du behöver veta om hårborttagning!

Från de senaste trenderna till experttips och noggranna steg-för-steg instruktioner.

Utforska vår omfattande guide för att säkerställa smidiga, effektiva och bekymmersfria resultat.

bottom of page